Linnet: putnu dziedāšana, agrs putns

Ziņas un sabiedrība

Viņa tiek vērtēta galvenokārt par lielisku dziedāšanu. Starp graudzīviem putniem tā tiek uzskatīta par labāko dziesmu. Viņas izteiktajās dziesmās ir larka sarkanie trali un svilpīte, kā arī ziedu zīlēšana. Kas ir viņa Protams, vējraķu lācis!

Linnet. Apraksts

Šis putns pieder pie Choristers ofzvanu ģimenes, kas pieder zvirbuļu grupai. Linnet jeb repola - ir tipisks dzīvžogu dzīvžogi, dārzi, aizsargājošie krūmi un koki. Šo putnu var atrast mežaudžu malās un pļavu krūmos. Repolov apdzīvo Eiropu, kā arī Ziemeļrietumu Āfriku, Mazo, priekšējo un Vidējo Āziju.

Kā viņa izskatās?

Šī funny putna ķermeņa garums nepārsniedz 15centimetri Uz tā spārniem ir apmēram 8 centimetri, un to span - līdz 25 centimetriem. Linnet ir gaismas putns, tā svars ir tikai 20-23 grami. Pavasarī šo putnu tēviņi ir nokrāsoti gaišā karmīna krāsā (pieres, krūtīs un temechko). Tās teļa augšdaļai ir nedaudz brūngana nokrāsa, un sāni un vēdera ir baltas. Sievietes to krāsā atgādina tēviņus, bet viņu apvainojumā nav sarkanas krāsas.

Putnu putns

Repolova dzīvesveids

Linnet - putns galvenokārt migrējošs. Ornitologi atzīmē, ka tikai šo putnu dienvidu sugas pārsvarā ir sēdošas. Dažreiz viņi kļūst par klejotājiem. Repolov ierodas mājās agri - martā. Tajā pašā laikā viņi aktīvi sāk savu ligzdošanu.

Linnet vai repols

Argumentēja, ka pirmais ierodas vecsvīrieši un jaunieši un sievietes - vēlāk. Tas ne vienmēr ir gadījums! Bieži pirmajās ganāmpulka lido un sievietes. Tā kā repols galvenokārt apdzīvo Eiropas daļu no Krievijas, tās praktiski neaplido pa Urāliem un pat Sibīriju - un vēl jo vairāk. Šeit ir šāda apgriezta putnu pilsēta!

Repolova dziedāšana

Linnet ir dziesmas putns. Viņi ir labākie dziedātāji, kas ir labvēlīgi ģimenes locekļi! Viņu mūzikas kompozīcijas ir sarežģītas, bet melodiskas. Dziesmas kaņepes sastāv no dažādiem trilliem, svilpiem, čirpiem, ņirgājiem, nejauši seko viens otram. Šajās muzikālajās "daļās" nav nekādas sakārtošanas, tās visas iet 10-15 sekunžu garumā fragmentos. Repol vīrieši dziedā visur: uz žogiem, uz stieplēm, kokosriekstu utt.

Linnet putnu dziedāšana

Ornitologi apgalvo, ka vīriešu dziedāšana irpārsteidzošs skatiens: viņi pacelt savus pakaviņus uz galvas, dodas no vienas puses uz otru un dzied ... Patiešām, smieklīgi! Linnet - putns, ne tikai dziedošs, bet arī radošs. Trillu izpildīšanas laikā vīrieši lido augstu debesīs, vairākas reizes aplidojot, pēc tam viņi plāno atgriezties savā vietā. Dziedāšanas sezona šajos suņos ilgst no ierašanās līdz pašam izlidojumam, t.i., pastāvīgi.

lācis

Kas ēdina pilsētā?

Kā minēts iepriekš, linnē ir putnsgraudēdāji. Tas nozīmē, ka viņi barojas ar repoliem ar jēru sēklām, zālaugiem, zirgu skābbarības sēklām, dadzis uc Viņi praktiski neēd dzīvnieku barību. Tikai reizēm var ēst tos vai citus kukaiņus. Tomēr jaunizveidotie cāļi ir repolovated mātītes, kuras pirmo reizi baro ar insektiem, un pēc tam inkubējot sēklas.

Ligzda

Linnet ir vaislas putns. Viņi veido ligzdas zemu meža eļļās, krūmos un pat dzīvžogos, augstumā līdz 3 metriem. Būvniecība notiek tikai sievietes. Viņi izgatavo kauss formas un mazas, bet izturīgas ligzdas. Viņi piepilda savas "mājas" ar plānām zālaugām, vilnu, spalvas.

Jau maija pirmajā pusē repols ieved olas. Parasti vienā sajūgā ir no 3 līdz 7 sēkliniekiem. Atkal tikai inkubācijā tiek iesaistītas sievietes. Šis process ilgst ne vairāk kā 2 nedēļas. Dzimis cāļi jau ir pārklāti ar biezu tumši pelēku pūka. Apmēram 2 nedēļas cāļi neatstāj savu ligzdu. Abi vecāki tos baro jau.

kaņepju vistas ligzdā

Nebrīvē

Ir vērts atzīmēt, ka visvairāk slavenskaņepju vidējais paredzamais mūža ilgums - ne vairāk kā 9 gadus. Ornitologi un putnu mīļotāji saka, ka nebrīvē ar pienācīgu aprūpi šīs radības var dzīvot ilgāk - līdz 11 gadiem. Tomēr no visiem graudainiem putniem linnē ir vājākais no verdzības viedokļa.

Piemēram, repolov, nozvejotas pavasarī, ļotislikti izlieci un bieži vien paliek bez izliešanas. Turklāt dažreiz Linnet mirst mājās nezināmu iemeslu dēļ: šķiet, ka putns ēd labi, dzer daudz, bet sāk smieties un beidzot nomirst. Ornitologi atzīmē, ka tas visticamāk ir saistīts ar mājdzīvnieku kaņepāju nepietiekamo uzturu.

Komentāri (0)
Pievienot komentāru