Lēcu putns - spilgts putns ar skaņas balsi

Ziņas un sabiedrība

Lēcu putns ir skaists dziesmas putns,kas pieder pie ruļļu ģimenes. Lēcām ir mazs izmērs un svars: tā svars svārstās no 19 līdz 25 gramiem. Putnam ir diezgan spilgta plūme. Vīrietim ir sarkana krāsa uz krūtīm, muguras, galvas un nadhvoste. Sievietēm un jauniem putniem apvainojums ir zaļgani pelēks, vēders ir balts, spārni ir tumši. Vīriešiem ir krāsains apvainojums pēc otrās ierašanās pārziemot, un līdz tam jaunajiem vīriešiem ir ļoti blāvi zaļgani krāsa. Lēcu putns ir apveltīts ar spēcīgu kakla formas knābi.

lēcu putns
Galvenās lēcu norēķinu vietas irneapstrādāti meži, upes un straumi. Viņa dzīvo arī pilsētas parkos, dārzos, atrodas cēlās biezokņos. Putnu galvenā biotopa ir atvērta telpa, kurā ir krūmi un meža malas. Dabiski dzīvotnē lēcas var satikt pavisam reti, jo tā izturas ļoti rūpīgi un labāk slēpjas blīvās lapotnēs, bet ar putna balsi var uzzināt par tā klātbūtni.

Sladkovs - lēcu putns
Lēcu putns (foto raksti) irmigrējošie putni, tāpēc tās izplatības apgabals ir diezgan plašs: gandrīz visa Eiropas daļa no Krievijas, Kaukāza, Krievijas un Sibīrijas austrumu daļas. Lai izveidotu ligzdu lēcas, izmantojiet garšaugu saknes un kātiņus, rūpīgi nostipriniet ligzdas paliktni ar pūciņu un zāli, lai iegūtu glāstītību. Galvenā ligzdošanas vieta ir krūmu un zemu koku zari. Pabeigta kārba satur apmēram 5-6 olas, kas ir zaļganā krāsā ar violetiem plankumiem un plankumiem. Iedzeršanu, kas ilgst apmēram 14 dienas, aizņem sieviešu lēcas, un vīrietis šajā laikā ir iesaistīts barošanā. Cāļi pietiekami agri pamet ligzdu, pat nezinot, kā labi lidot.

Lentil Bird ieguva savu vārdu, pateicotiesmelodijas trili, kas veidojas skaidras un diezgan skaidras "four-che-vi-tsa" skaņas kombinācijas rezultātā, kas ir sava veida krāsainas spalvotas vizītkarte. Lēcu barošanas pamatā ir dažādas pārgatavotas sēklas un augļi, retāk tie patērē mazus kukaiņus (cāļu barošanas laikā), galvenokārt kāpņus, mazās vaboles un laputus. Pavasara laikā ir pienācis laiks ķiršu kokai ziedēt, un lēcām, ziedi tajā laikā kļūst par uztura pamatu.

lēcu putns - foto
Ziemassvētku putns ziemo Āzijā un Indijā. Vīrieši ar sarkanu krāsu ir pirmie, kas dodas uz ziemošanas vietām. Pēc tam aizlido veci vīrieši, kuriem nav ligzdas, un pēdējie ir jauni putni. Daudzi putnu mīļotāji nolemj saglabāt lēcas mājās un saskarties ar dažām problēmām, galvenais ir lobīšanās process. Lēcas izliešana nebrīvē notiek nepareizas barošanas dēļ, kas izraisa aptaukošanos un vielmaiņas traucējumus. Tāpēc putnu lēcām ir ļoti liela nozīme pārtikas kvalitātē.

Lēcas - krāsainas spalvas, kuras irvieta bērnu literārajā darbā, kura autors ir Nikolajs Sladkovs. Lentil Bird ir grāmata, kurā iekļauti interesanti dzejas stāsti par dažādiem meža putniem.

Komentāri (0)
Pievienot komentāru