Savvaļas dzīve: putns ar sarkanu krūtiņu

Ziņas un sabiedrība

Kāds putns ar sarkanu krūtiņu sēž uz filiāleslogu priekšā brīnišķīgā un brīnišķīgā ziemas dienā? Protams, zellīte! Visu šo putnu pasaulē ir tikai 9 šķirnes. Iespējams, nav nepieciešams paskaidrot, ka visbiežāk izplatītā un populārā ir visplašākā popularitāte. Par viņu un runājam.

"Rangu tabula"

putns ar sarkanu krūtiņu

No zooloģiskā taksonomijas viedokļa zellīteParastais vai putnu ar sarkanu krūtiņu pieder ģimenei Reel. Viņu tuvākie radinieki ir zeltaini, zobeni, klizeri, un attālākie ir kanārijieši.

Izskats

Pēc to lieluma vēršu zosis nav zemākas par zvirbuļiem,Tomēr, šķiet, ka tie ir biezāki to raksturīgo ķermeņa dēļ. Viņu knābs ir ļoti asa, masīva un koniska. Acis atgādina mazas melnas lodītes. Galva un ķermenis ir gandrīz apvienoti īsās kakla dēļ. Putnam ar sarkanu krūtiņu (foto 1, 2, 3) ir ļoti īsi spārni un, gluži pretēji, mēreni gara aste.

Plaši tiek uzskatīts, ka zellīte ir putnsdiezgan spilgti. Tomēr tas ne vienmēr ir noticis. Viņi, drīzāk, nav pievilcīgi: viņiem ir melns "vāciņš" uz galvas, kas aptver acis. Spārni un aste ir arī melni, un aizmugure ir pelēka. Vēdera krāsa vīriešiem un sievietēm ievērojami atšķiras. Vīriešiem tā krāsa svārstās no pelēza-rozā līdz tumšsarkanam - spilgti vai apelsīni, sievietēm - pelēkas vai brūnganas.

Barošanas avots

ziemas putns ar sarkanu krūtiņu

Putns ar sarkanu krūtiņu ir zālēdājs. Bārkstiņu diētas pamatā ir egļu, kļavu, pelnu un citu koku sēklas. Putni dievina viburnum, kalnu pelnu, putnu ķiršu ogas. Viņi to noraida ne tikai, izvēloties tikai sēklas. Mīkstums nokrīt uz zemes. Dažreiz putni ēd jaunus dzinumus un ziedus, nieres. Ļoti reti tie kļūst par plēsējiem, ēdot mazus kukaiņus. Jāatzīmē, ka tie ir ļoti nemierīgi putni.

Dzīvesveids

Visas vērsis ir tikai mežsputni, kas dzīvo nedzirdīgos un blīvos mežos. Viņi cenšas izvairīties no atklātās telpas, un ligzdošanas laikā turiet prom no cilvēka mājokļa. Parasts putns ar sarkanu krūtiņu dod priekšroku tumšiem egļu mežiem un neļauj apgaismot priežu mežus. Turklāt bullfrodzes ir gan mazkustīgas, gan migrējošas. Viss ir atkarīgs no lopbarības apstākļiem tajā vai citā vietā. Ja gads izrādījās auglīgs, tad putni zina tur, kur viņi uzauguši, un, ja nē, tad lido uz dienvidiem.

putns ar sarkanu krūšu foto

Visu bezgalu bezšuvju kopējā kvalitāte ir viņu slepenība un piesardzība. Tāpēc vasarā ir ļoti grūti tos redzēt ... Jā, draugi, jūs esat dzirdējuši labi! Tā ir vasara! Kāpēc Lasīt tālāk!

Buljons mīts

Draugi, bullfinches nav fundamentāliziemas putni! Šī ir lieliska kļūda! Viņu izskats ziemas mājās radīja ideju par viņiem kā ziemeļu putniem. Tomēr viņi apdzīvo gan tropos un subtropu. Kopīgam zeltkritumam, atšķirībā no radiniekiem, ir visplašākais diapazons: no rietumiem uz austrumiem - no Īrijas (un Lielbritānijas) līdz Sahalīnam (un Kurilam), no ziemeļiem uz dienvidiem - no Skandināvijas uz Ibērijas pussalu. Tāpēc "ziemas" putns ar sarkanu krūtiņu nav tik "ziema"!

Komentāri (0)
Pievienot komentāru