Kaukāza viper: pretinieks, ar kuru nevajadzētu sazināties

Ziņas un sabiedrība

Kaukāza bagātinātājs pieder pie viperu ģimenes. Šī čūska ir indīga, bet tās kodums nav fatāls, lai gan tas ir nedrošs. Vipers nekad nav pirmais, kas uzbrūk personai, visos veidos cenšoties izvairīties no saskares ar viņu, ti. rāpošana no redzesloka. Turklāt viņi gandrīz nekavējoties atstāj izvēlētās vietas, ja tās šķiet daudz

kaukāzu papildinātājs
cilvēki vai sākas kādas darbībastiesības. Tomēr, lai gan tikšanās notika aci pret aci, Kaukāza viper arī šajā gadījumā neiebilst. Viņa mēģina izvairīties no cīņas ar viltus uzbrukumiem. Tiklīdz cilvēks atkāpjas, čūska tūlīt creeps prom. Viņas indīgie zobi, viņa izmanto tikai galējā gadījumā.

Tas dzīvo tikai rietumos no Kaukāza un IndijasAizkaukāzija, t.i. šo čūsku skats ir šaurskaņains, turklāt endēmisks. Par šo čūsku ir dzirdējuši daudzi cilvēki, tādēļ viņiem rodas jautājums: "Ko gan izskatās kāja?" Šī rāpuļi ir maza, tās garums ir aptuveni 60 cm. Galva ir daudz plašāka nekā ķermenis. Zaķa krāsa ir citronu dzeltenā, ķieģeļu sarkanā krāsā, apelsīnā un to kombinācijās ar melnu zigzaga lentu vai šķērsvirzienu formu. Dažreiz ir absolūti melni eksemplāri. Jaunie cilvēki ir mazāk spilgti. Neskatoties uz krāsainu krāsojumu, šīs čūskas nav viegli saskatāmas pret sausu lapu un akmeņu fona. Šādu maskēšanās uzvalku izstrādāja Kaukāza viper. Foto parāda to labi.

Kaukāza viper Foto
Šī čūska ir diezgan flegmatiska. Viņa lielāko daļu dienu pavada savā slēpošanas zonā, naktī ložņājoties medībās. Tikai spēcīgs izsalkums var likt viņai atstāt izvēlēto vietu dienas laikā. Kaukāza bagātinātājs atrodas, gaidot upuri. Tiklīdz viņa tuvojas, čūska asij metiens, kodumi un creeps. Salocīt bumbu un gaida, kā inde iedarbojas. Piemēram, lai notriektu peli, tikai 1 minūti. Pēc tam, aprēķinot cietušā atrašanās vietu, zondējot ar augsnes valodu, creeps up un noraida to.

Kaukāza bagātinātājs patīk sauļoties. Šajā gadījumā galva un aste vienmēr atrodas ēnā, un ķermenis - zem saules stariem. Šī pozīcija ļauj viņai labāk sagremot nakts upuri. Vipers baro galvenokārt grauzējus, ķirzakas, bet kukaiņi netiek atstāti novārtā.

Vipers ir savas teritorijas, kastie, kas parasti dzīvo pa pāriem, sargā no jaunpienācējiem. Čūskas čūskas vai čūsku foci ir ārkārtīgi reti. Bet, ziemojot ziemas guļas, parasti tiek savāktas čūskas. Tas notiek divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, nepietiekamas piemērotas patversmes. Otrkārt, savākti lielā bumba, čūskas kaut kā silti viens otru.

kāds izskats izskats
Daudzi auksti asins dzīvnieki bieži mirstskarbas ziemas. Savukārt vipers vienmēr dzīvo pavasarī. Viņi aprīko ziemas patversmes zem iesaldēšanas zonas un prognozē auksto laika sākumu iepriekš, apspriežot ziemas dzīvokļus. Ziemas guļas stāvoklī Kaukāza viper iztērē apmēram 180 dienas gadā. Viņa iziet no pajumtes ap marta-aprīli un paliek nomodā līdz septembrim-oktobrim.

Šīs čūskas mate aprīlī-maijā. Kaukāza viper dod bērnus ik pēc 2-3 gadiem, ir olšūnas. Sievietes olšūnā var veidoties no 2 līdz 5 olām. Pēcnācējs ir dzimis augustā-septembrī. Katram čūsnam ir ādai pārredzama apvalks, kas tiek iznīcināts pirmās stundas laikā. Otrajā dzīves stundā notiek pirmā molt. Pārsteidzoši, jaunieši neēd pirmo nedēļu. Un no otrās nedēļas viņi jau spēj norīt laupījumu, kas pēc svara ir salīdzināma ar viņu pašu.

Saistībā ar strauju Kaukāza viper skaita samazināšanos bija iekļauta Sarkanajā grāmatā.

Komentāri (0)
Pievienot komentāru