Sibīrijas Lemming: apraksts, reprodukcija, uzturs

Ziņas un sabiedrība

Lemmiņi ir mazi grauzēji, kas dzīvoZiemeļamerikas un Eirāzijas mežu tundra un tundra. Šajos dzīvniekos ir vairākas sugas. Tādējādi Sibīrijas lemmingi ir izplatīti Kamčatkā un daudzās Arktikas salās pa Arktikas tundrām.

Šajā rakstā mēs iemācām informāciju par šiem dzīvniekiem: ko viņi ēd, kā viņi izskatās, dzīvo un pavairot.

Sibīrijas Lemming

Izplatīšana

Šī lemmings dzīvo Eirāzijas tundrā no interfluveZiemeļdivina un Onega līdz Kolīma zemienam. Arī apdzīvo tādas salas kā White, Vaigach, Novosibirska, Vrangel. Būtībā šī diapazona dienvidu robeža sakrīt ar meža-tundras ziemeļu daļu. Atsevišķas populācijas tika ierakstītas Kolīma zemienes purvā taiga.

Ģeogrāfiskā mainība

Jāatzīmē, ka kontinentālās formas atzīmētasizmēra samazinājums atkarībā no virziena. Tātad rietumu tundrās lemmēšana ir vislielākā, samazinājusies austrumos. Šajā gadījumā brūni-ohrista nokrāsas tiek aizstātas ar melniem toņiem, kas izplatās uz vaigiem, sāniem un arī apakšstilbu, kamēr tumšā dorsālā josla pazūd. Ziemas krāsa ir pelēka un spilgtāka. Novosibirskas salu dzīvnieki ir praktiski tīri balti. Jāatzīmē, ka salu formas ir daudz lielākas nekā kontinentālās.

Lemming foto

Izskats

Lemming ir dzīvnieks, kas irīsu smails mazais grauzējs: tā ķermeņa garums - līdz 18 cm, un asti - līdz 17 mm. Tas sasniedz 130 g svaru, savukārt vīrieši ir smagāki par sievietēm par 10%. Dzīvnieka vispārējais tonis ir sarkanīgi dzeltens ar nelielu brūnganu un pelēku toņu piedevu. Par grēdu no deguna līdz astei pamatā ir plānas melnas sloksnes. Boka un spilgti sarūsējoša toņa vaigi; vēdera vēders, periodiski ar dzeltenas krāsas piedevu. Auskaru un acu jomā ir tumšas izplūdušas lentes.

Uz kūļa melnā vieta ir raksturīga dzīvniekiem arpar Wrangel un Novosibirskas salas. Ziemas kažokādas ir vieglākas un vieglākas nekā vasarā, periodiski gandrīz baltas, ar plānu sloksni aizmugurē gaiši brūnā krāsā. Kontinentālās pasugas ir nedaudz mazākas nekā kontinentālās pasugas; austrumu virzienā novēro pakāpenisku joslas izzušanu un izmēra samazināšanos. Hromosomu skaits ir 50.

Pavairošana

Sibīrijas lemming ir ļoti produktīvs. Tātad sieviete sabojājas no 3 līdz 5 kubiņiem 6 reizes gadā. Periodiski tie vienkārši vairo daudzos. Šajā gadījumā pārtikas trūkums, pēc kura dzīvnieki veic masveida migrāciju, vienlaikus pārvietojoties taisnā līnijā, piemēram, jūraszāles, un ēdot visu, ko viņi var iezagt.

Lemmings tundrā

Ko ēd?

Dažkārt viņi parasti ēd pērtiķukrūmu zari. Viņi arī ēst ogas, kukaiņus un kodēt briežu ragus, kas pirms tam tika nokrituši dzīvnieki. Ja mēs noskaidrosim, ko mīļniekus ēd ziemā, tad ir vērts atzīmēt, ka dažkārt viņi mēra un pusē apgabalā sūnu un sūnu. Kad sniegs ir saspiests, tie bieži nonāk pie zemes virsmas.

Dzīvesveids

Kopā ar šauru galvu un nagaiņuLemminges attiecas uz visbiežāk sastopamām tundras grauzēju sugām. Vislielākais skaits sasniedz daudzstūris, kočkarnoī un plakanā tundra ar labi attīstītu ziemeļblāzmas segumu. Šajā rakstā ir iekļauts lemmings, kura fotogrāfija ir iekļauta ezeru un upju ielejās zema kalnu un priekšgājējas kaļķakmens-krūmu tundrās mitrājos. Caur purvi iesūc meža zonā.

Obligātie nosacījumi dzīvnieka mājoklimTas ir pieejamība lopbarību un ērtu vietu būvniecībā alās (kūdras un netīrumiem pilskalniem, sfagnu sūnām un spilveni). Daudzstūra tundra (a mikroreljefu formā lielo daudzstūru, kas ir sadalītas sala plaisas) Lemming (Foto dzīvnieks var atrast šajā rakstā) dzīvo plaisas no kūdras slāņa, bet izmantojot tos ātru kustību.

nekā ēst mīļniekus

Dzīvnieku dzīvesveida pazīme irdzīvojamā zem sniega galveno daļu gadā. Ziemā tie ir pievienoti dažādās jomās ar sniega segas ar 0,5-1 m: gultas strautiem, upēm, tundra sausās ezeri un purvāji. Bruģēt kustas zem sniega, kokveida konstruēt ligzdas dažādu augu lupatas un rakt sniega kameru. Ziemā, Sibīrijas Lemming dzīvo garlaicīgi.

Kūstošā sniega laikā plūdiem norēķināsdzīvnieki, un viņi pāriet uz atkausētiem plankumiem, un pēc tam uz vasaras dzīvotnēm. Mazos augstumos ir rakšana. Viņi arī ieņem dažādas dabas patversmes. Virsmas pārceļas uz aitām. Pieaugušām sievietēm, laikā, kad sniegputenis ir periods, teritorialitāte ir labi izteikta; Jaunie dzīvnieki un pieaugušie tēviņi staigājas pa nejaušu teritoriju, paliekot dažādās pagaidu patversmēs.

Skaits

Jāatzīmē, ka dzīvnieku skaits ir ļoti lielstas ievērojami mainās: reizēm tos praktiski nevar apmierināt, ik pa laikam (ik pēc pieciem gadiem) dzīvnieki noķerti apkārt visur, viņi vispār nebaidās no cilvēka, un viņi ir diezgan agresīvi. Šajos gados tajās pašās vietās palielinās kājnieku skaits, savukārt sarkanā kukaiņu skaits mežos.

Lemming dzīvnieks

Sibīrijas lemming šoreiz aizplūst kalnuielejas un ciemati, dažreiz mēģina peldēt līčus un upes, kā rezultātā masveidā pazūd. Ar lielu skaitu grauzēju kolonijas neapdzīvo un viens otru agresīvi. Migrācija var izskatīties kā organizētas kustības, lai gan katra lemšana patiešām notiek pati par sevi, un tikai ārēji šķēršļi dažreiz piespiež tos apvienoties.

Komentāri (0)
Pievienot komentāru